بندر انزلی دروازه ایران و اروپا
بندر انزلی شهری ساحلی در غرب استان گیلان و در ۴۰ کیلومتری شهر رشت می باشد . فاصله بندر انزلی تا تهران از اتوبان قروین – رشت ۳۶۶ کیلومتر است و در صورتی که کرج تا قزوین ترافیک نباشد حدودا ۵ ساعته به مقصد می رسید . شهر انزلی بعد از رشت پر جمعیت ترین شهر استان گیلان است و یکی از متراکم ترین شهرهای ایران از لحاظ جمعیت به حساب می آید . مطابق آمار ثبت شده این شهر پر باران ترین شهر ایران محسوب می شود .
انزلی به سبب بندر بودن از اهمیت تجاری بالایی برخوردار است و همین دلیل از آن به عنوان دروازه ایران و اروپا نیز یاد می شود .
بندر انزلی از چهار جهت شمال ، جنوب ، شرق و غرب منتهی به دریای زیبای خزر ، شهر صومعه سرا ، رشت و رضوانشهر می باشد .بندر انزلی از دو محدوده تشکیل شده که توسط پل غازیان به یکدیگر وصل شده اند . این دو محدوده عبارتند از قبل از پل غازیان و بعد از پل غازیان . از لحاظ توسعه شهرنشینی محدوده بعد از پل غازیان پیشرفته تر بوده و حتی قیمت آپارتمان های آن نیز بعضاً تا دو برابر بیشتر است.
بندر انزلی محل تلاقی مرداب ، دریا ، ساحل و دشت است که آن را به یکی از زیباترین شهرهای ایران تبدیل کرده است. جاذبه های گردشگری زیادی در این شهر زیبا وجود دارد که موجب می شود هرساله تعداد زیادی گردشگر و توریست از داخل و خارج ایران به تماشای این شهر بیایند . حتی بسیاری از افراد به این شهر مهاجرت کرده و علاوه بر زندگی در این شهر به توسعه کسب و کار خویش پرداخته اند.به عنوان نمونه منطقه ی آزاد انزلی که یکی از بزرگترین مراکز تجاری و بازرگانی در سطح کشور میباشد و بسیاری از مسافران و گردشگران در شهر های همجوار منطقه ی انزلی نظیر زیباکنار مبادرت به خرید ویلا زیباکنار میکنند ، که در این میان شرکت انبوه سازان مدرن سازه یکی از شرکت های معتبر در زمینه ی ویلا سازی در منطقه زیباکنار میباشد.
جاذبه های گردشگری و تفریحی انزلی
مهم ترین مکان گردشگری انزلی تالاب زیبای آن است . در این تالاب بیش از صدگونه پرنده و ماهی و صدها گونه مختلف گیاهی و جانوری وجود دارد . تالاب انزلی از مهم ترین و اصلی ترین منابع تولید و تکثیر ماهیان خاویاری درِیای خزر به حساب می آید . مساحت این تالاب در فصول زمستان و بهار با افزایش بارندگی به حدود ۱۲۰ کیلومتر و در فصول تابستان و پاییز به ۸۰ کیلومتر می رسد . زیباترین گیاهی که در این تالاب وجود دارد لاله است که به لاله مردابی معروف است و در زمان هایی که این لاله ها شروع به رویش می کنند زیبایی این تالاب را صدچندان می کنند.
مکان گردشگری بعدی مناره انزلی و یا برج ساعت است که از آن به عنوان قدیمی ترین فانوس دریایی در بندر انزلی یاد می شود . در حال حاضر این فانوس فقط ساعت را به مردم انزلی نشان می دهد . مطابق آنچه که در سفرنامه خسروخان گرجی آمده است این مناره در سال ۱۱۹۴ شمسی توسط حاکم گیلان بنا شده است . این بنا با هدف دیدبانی از دریا و همچنین به عنوان فانوس دریایی به دریانوردان کمک می کرده که شناورهای خود را به سلامت به داخل کانال برسانند . پس از سالها این مناره تغییر کابری داده و به صورت ساعت در آمده است . ساخت ساعت این برج به دوران فتحعلی شاده بر می گردد که والی گیلان هفت برج را در گیلان ساخته که در حال حاضر فقط همین برج باقی مانده است .
جاذبه گردشگری بعدی پل انزلی یا پل غازیان است . پل غازیان بر روی رودخانه انزلی و در مسیر ارتباطی تهران و رشت قرار دارد . این پل در زمان خود جزء پل های پیشرفته در جهان محسوب می شده و به همین دلیل جزء پل های تاریخی ایران به ثبت رسیده است . قبل از ساخت پل غازیان رفت و آمد از غازیان به انزلی به وسیله قایق انجام می شده است . ساخت این پل از اواخر تیر سال ۱۳۱۴ شروع شده و در هفتم آذر ۱۳۱۸ به طور رسمی مورد بهره برداری قرار می گیرد. بنابراین این پل قدمتی ۸۰ ساله دارد.
گورستان لهستانی ها نیز یکی دیگر از جاذبه های گردشگری انزلی به حساب می آید . این گورستان آرامگاه ۶۳۹ نفر از مهاجرین لهستانی است که در جریان جنگ جهانی دوم و جمله نازی ها در سال ۱۹۴۱ به ایران پناهنده شدند . این پاهندگان در شهرهای مختلفی از ایران مانند تهران ، قزوین ، اصفهان ، مشهد ، خرمشهر ، اهواز و انزلی اقامت گزیدند که گورستان انزلی پس از تهران بزرگترین آرامگاه پناهندگان به حساب می آید . این آرامگاه نماد دوستی بین ایران و لهستان می باشد که در سال های نه چندان دور مورد بازسازی قرار گرفت .
بلوار ساحلی انزلی یکی از زیباترین مکان های گردشگری انزلی است . بلوار ساحلی اولین پارک به سبک اروپایی و متجدد در ایران است و چشم اندازی زیبا از دریای خزر و تالاب انزلی به حساب می آید . در ابتدای ورودی بلوار بنای سفیدرنگی به شکل حافظیه شیراز قرار دارد که در سال ۱۳۱۱ توسط جمعی از مهندسان آلمانی و به سفارش شهرداری انزلی ساخته شده است . در حال حاضر این مکان علاوه بر جذب گردشگران به عنوان محل برگزاری نمایشگاه های محلی و صنایع دستی استفاده می شود .
از دیگر مکان های دیدنی انزلی می توان به کاخ میان پشته ، دهکده ساحلی ، بقعه بی بی حوریه و آرامگاه آقا سید محمد نجفی نام برد .
برای آشنایی بیشتر شما مخاطب عزیز با شهر زیبای انزلی اولین های بندر انزلی را نام می بریم :
• اولین اداره گمرک با بیش از ۳۰۰ سال سابقه
• اولین بلدیه در ایران که در حال حاضر از آن به شهرداری یاد می شود
• آموزش و پرورش قبل از سال ۱۲۷۱ شمسی
• دانشسرای افسری با قدمت ۲۵۰ ساله
• چاپخانه قبل از سال ۱۲۸۶ شمسی
• اولین استادیوم ورزشی در سال ۱۳۰۶ شمسی
• بهداری قبل از سال ۱۲۷۶ شمسی
• اولین شهر ایران دارای روشنایی برق از سال ۱۲۷۹
• اداره شیلات با بیش از ۱۵۰ سال قدمت
• اولین باشگاه قایقرانی در سال ۱۳۰۷
• اولین پرواز در ایران از بندر انزلی به تهران و سپس به اصفهان انجام شد
• اتومبیل برای اولین بار در انزلی دیده شده است
• تاسیس نخستین و تنها سالن اپرای بومی در کشور قبل از ۱۳۰۹
• سالن سینما بندرانزلی ، از نظر نمایش فیلم سینمایی و داشتن سالن سینما ، تئاتر و ورزشهای مختلف پیشقدم و مشهور بوده است
• هواشناسی قبل از سال ۱۲۸۰ خورشیدی
• نظمیه (شهربانی) قبل از سال ۱۲۸۶ خورشیدی
• تلفن قبل از سال ۱۲۷۷ شمسی ، پست و تلگراف نیز جلوتر از بسیاری شهرهای ایران
• تاسیس تنها مرکز ژئوپلی تکنیک کشور در سال ۱۳۳۹
واحد تولید محتوا
شرکت انبوه سازان مدرن سازه زیباکنار