انواع سازه های ساختمانی در ساخت و ساز ویلا در شمال
هر معمار و سازنده ساختمان باید بر روی نوع سازهای که انتخاب میکند وسواس زیادی داشته باشد زیرا این سازه اولیه ساختمان است که استحکام ساختمان را مشخص میکند . سازههای ساختمان برای هر ساختمان با توجه به موقعیت مکانی ، فنی ، اجرایی و مواردی از این دست متغیر است . جالب است بدانید هر معمار در خصوص انواع سازه های ساختمانی در ساخت و ساز ویلا در شمال با توجه به در نظر گرفتن شرایط ساختمانی باید از بین انواع مختلف سازهها بهترین سازه را انتخاب نماید . در این قسمت قصد داریم اطلاعات مفیدی در خصوص انواع سازه های ساختمانی در اختیار شما قرار دهیم . پس همراه ما باشید .
۱_ سازه سنتی
این سازه برخلاف سازههای موجود بر مبنای تجربه است و هر آنچه که در آن استفاده میشود طبق تجربیاتی است که یک فرد بهعنوان معمار در طول ساخت و ساز های متعدد کسب کرده است . معمولاً این سازهها مربوط به بافتهای قدیمی است و بیشتر برای ساختمانهایی استفاده میشود که حداکثر دارای ۲ طبقه هستند و از زمین هشت متر فاصله دارند . در این سازهها معمولاً کمتر از آئیننامهها و دستورالعملهای اجرایی و قانونی استفاده میشود و بیشتر برحسب تجربه ساخته شده اند . در این ساختمانها معمولاً برای تقسیم بار از روی دیوارها از دیوارهای قائم ، کلاف ، شناژهای قائم و افقی استفاده میشود .
۲_ سازههای بتنی
در ساختمانهایی که بهعنوان سازه بتنی معرفی میشوند از بتن بهعنوان متریال پایه استفاده میکنند ، به همین دلیل این نوع ساختمانها در دسته ساختمانهای مقاوم و مستحکم قرار میگیرند . جالب است بدانید این روزها به دلیل افزایش قیمت در پروفیلهای فولادی بیشتر از سازههای بتنی استفاده میشود . این سازه از سازههایی است که میتوان در اکثر نواحی استفاده کرد زیرا با انواع آبوهوا از خشک تا مرطوب سازگار است . فقط کافی است که بتنها با استفاده از پوششهای مناسب پوشیده شوند تا رطوبت به آنها آسیبی وارد نکند .
یکی از مهمترین ویژگیهای این سازه این است که بتن ، آرماتور و قالبها قابل شکلپذیری هستند و میتوان از آنها در هر قسمتی که میخواهند استفاده کرد . ویژگی مهم بعدی این سازهها این است که در برابر حرارت بالا و آتشسوزی بسیار مقاوم هستند . استفاده از سازه بتنی برخلاف سازههای سنتی نیازمند یک سری اصول و قوانین است که فردی که از آنها استفاده میکند باید تخصص کافی را داشته باشد و حتی شرایط باید بهصورت مداوم بررسی شود . برای این بررسیها لازم است که آزمایشهای متعدد در آزمایشگاه مکانیک خاک انجام شود . برای نمونه شرکت انبوه سازان مدرن سازه در پروژه ی بزرگ ویلا شهرکی در زیباکنار خود از این سازه که دارای کیفیت بسیار بالایی میباشد استفاده نموده .
۳_ سازه فلزی
یکی دیگر از انواع سازه های ساختمانی سازه فلزی است . در این سازهها از سازههای فولادی یا همان فلزی استفاده میشود . برای اتصالات در این سازهها از انواع مختلف پیچها ، پرچ و جوش استفاده میشود . اگر زمان برای شما مهم است بهتر است به سراغ این سازه بیایید زیرا این سازه به نسبت سایر سازهها خیلی سریعتر اجرا میشود . جالب است بدانید این سازهها را میتوان قبل از اجرا بهصورت کامل مونتاژ نمود .
در سازههای فلزی به دلیل استحکام بالایی که دارند میتوان تعداد طبقات را بیشتر کرد . البته برای داشتن ساختمان با استحکام بالا باید طبق اصول آئیننامه اجرایی و ضوابط مربوطه عمل کرد همچنین باید از اصول فنی بهصورت دقیق و ضدزنگ در این سازهها استفاده شود . برای استفاده از مزیتهای این سازهها باید محدودیتهای آن را به خوبی بررسی و رعایت کرد . بهعنوان مثال در برخی از شرایط آب و هوایی اتصالات به خوبی اجرا نمیشوند و یا اینکه احتمال زنگزدگی سازه وجود دارد به همین دلیل در زمان اجرای اتصالات باید به شرایط آب و هوایی توجه شود . دلیل اصلی زنگزدگی این است که اکثر فلزات معمولاً بهمرورزمان اکسید میشوند و همچنین پوسیدگی عمیقی ایجاد میکنند . اگر قصد دارید یک سازه فلزی مقاوم در برابر حرارت و آتشسوزی داشته باشید باید در مکانی از این سازه استفاده کنید که امکان پوسیده شدن بسیار کم است .
۴_ سازههای آجری
این ساختمانها اغلب در نمونه ساختمانهای قدیمی و سنتی دیده میشوند و بیشتر برای ساختمان های دو طبقه استفاده میشوند . اسکلت پایه این نوع ساختمانها از آجر است . برای سقف این ساختمانها معمولاً بهصورت طاق ضربی از آجر و فولاد استفاده میشود . به دلیل استحکام بیشتر این ساختمانها در برابر زلزله از شناژهای روی کرسی چینی و زیر سقفها استفاده میکنند . عرض دیوارهای حمال معمولاً باید بیشتر از ۳۵ سانتیمتر باشد .
۵_ سازه صنعتی
سازه صنعتی یکی دیگر از انواع سازه های ساختمانی است که برای استفاده از آن از اسکلتهای بتنی ، فلزی و یا ترکیب آنها استفاده میشود . در این سازهها از روشهای مختلفی استفاده میکنند که در زیر به صورت مختصر توضیحی در خصوص این سازهها دادهایم :
LSF :
در این نوع از سازهها از نوعی ورقهای فولادی استفاده میشود و مانند سازههای فلزی برای اتصالات محکمتر از مهره و پیچ استفاده میکنند . اگر قصد دارید برای سقف نیز از این سازه استفاده کنید باید از فاصلههای معین و برای دیوار از پانل گچی استفاده کنید ، مانند نمونه زیر :
ICF :
این روش به نام روش قالب عایق ماندگار نیز معرفی میشود . در این سازه از بتن استفاده میشود که جنس قالب پلی استایرن است . اگر قصد دارید سازهای استفاده کنید که بهعنوان عایق حرارتی و صوتی باشد این سازه بهترین انتخاب است .
B&N :
در این روش از سازههای فلزی استفاده میشود و برای اتصالات آن اتصالات جوشی لحاظ میشود . بر همین اساس این روش به نسبت سازههای دیگر هزینه بیشتری نیاز دارد .
TCF :
در این روش از سازههای بتنی استفاده میشود . برای اجرای دیوار و سقفهای این ساختمانها از قالببندی ، آرماتوربندی و بتنریزی بهره میگیرند . برای کاهش هزینه در این ساختمان ها برای دیوارهای غیر باربر و راه پلهها از سازه های پیش ساخته استفاده میشود . جالب است بدانید برای ساختمان هایی که می خواهند در برابر زلزله مقاومتر باشند از این نوع سازه ها استفاده میکنند .
نتیجهگیری
با پیشرفت تکنولوژی انواع سازه های ساختمانی مختلفی ارائه شده است که معمار باید برای هر ساختمان با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی که دارد بهترین نوع سازه را انتخاب نماید . سازهها شامل سازههای سنتی ، آجری ، فلزی ، بتنی هستند که تمامی این سازهها باید طبق اصول و قوانین آئیننامههای اجرایی است .
واحد تولید محتوا
شرکت انبوه سازان مدرن سازه زیباکنار