مراحل ساخت ویلا در زیباکنار از صفر تا صد
در چند سال اخیر شاهد رشد چشمگیر شهرنشینی در ایران بودهایم و از قرار معلوم این تراکم جمعیت بسیار زیاد در شهرها زندگی با آرامش را از مردم گرفتهاست . از این رو بسیاری از مردم به فکر زندگی در خارج از شهر و مناطق خوش آب و هوا هستند . یکی از این مناطق زیبا برای فرار از شلوغی شهر ، استانها و شهرهای شمالی کشورهستند . ما در این مقاله مراحل ساخت ویلا در زیباکنار از صفر تا صد را مورد بررسی قرار دادهایم تا اگرشما قصد ساخت ویلا در شمال کشور را دارید به راحتی بتوانید تصمیم بگیرید .
نکات طلایی پیش از ساخت
همانطور که میدانید ساختن ویلا در هر منطقه مستلزم نکاتی است که ما قبل از بررسی مراحل ساخت ویلا زیباکنار از صفر تا صد برای شروعی بی خطر در اختیارتان قرارمیدهیم :
انتخاب محل ساخت ویلا
همانطور که اطلاع دارید تمام مناطق شمال کشور بایکدیگر یکسان نیستند . از این رو قبل از هرگونه اقدام برای ساخت ویلا در شمال حتما تحقیقات لازم را انجام دهید ، تا بهترین مکان را برای خرید زمین ویلای خود پیدا کرده و انتخاب کنید .
سند معتبر
شمال کشور نیز مانند سایر نقاط ایران ملکهایی دارد که سند معتبر و شش دانگ را دارا است . اما ملکهای زیادی هم وجود دارند که در اراضی جنگلی قرار دارند یا با مشکلاتی ازین قبیل روبهرو هستند . پس در زمان خرید زمین حتما به مشخصات سند آن دقت کنید.
گرفتن استعلام از شهرداری
در این مرحله قبل هرگونه اقدام برای شروع ساخت ویلا ، باید ابتدا به شهرداری محل زمین خریداری شده سر بزنید . یکی از مهمترین استعلامهایی که باید از شهرداری تهیه کرد ، متراژی است که میتوانید به زیربنا اختصاص دهید .
یک قانون کلی در شمال وجود دارد که بر اساس آن زمینهای واقع در محدوده شهری ۵۰ درصد و زمینهای خارج از محدوده شهری ۳۰ درصد کل مساحت زمین را مجاز به ساخت و ساز هستند .
این قانون برای تمام ویلاها از جمله جنگلی ، ساحلی و… یکسان است . این قانون به این معنا است که اگر شما زمینی به متراژ ۳۰۰ متر در محدوده شهری خریداری کردهاید مجاز به ساخت ویلا با زیربنای ۱۵۰ متر هستید و اگر زمین شما خارج از محدوده شهری است تنها مجاز به ساخت ۹۰متر زیربنا هستید .
مراحل ساخت ویلا
نقشه برداری زمین
با توجه به موقعیت مکانی زمین و جهت های جغرافیایی نقشه برداری زمین انجام می گیرد . شمال ، جنوب ، شرق و غرب و ابعاد زمین مشخص می شود .
طراحی نقشه ویلا
با سلیقه کارفرما و با مشورت و نظارت مهندس ناظر نقشه ویلا طراحی می شود . در این نقشه تعداد اتاق خواب ها ، محل آشپزخانه و … مشخص می شود و روی نقشه می آید .
محاسبات نقشه
مهندس ، هزینه ساخت ویلا ، محاسبات سازه ویلا ، نوع اسکلت (بتنی ، فلزی) تعداد و مقدار میلگردهای کاربردی در ساخت و محاسبات کلی تا اتمام کار ساخت را برآورد می کند و حدود هزینه کل را بدست می آورد .
رنگ ریزی و اجرای نقشه در زمین
این مرحله توسط مهندس ناظر ، عوامل و پرسنل صورت میگیرد.در این مرحله حدود طول و عرض نقشه ویلا در زمین مشخص شده و رنگ ریزی انجام می گیرد . یعنی نقشه روی زمین اجرا می شود و خطهای نقشه بر روی زمین با گچ علامت گذاری می شوند .
پی کنی ویلا
کارگران و عوامل پیمانکار ویلا محل رنگ ریزی شده در مرحله قبلی را با ابعاد و عمق مشخص ، معین می کنند تا برای اجرای فنداسیون توسط اسکلت کار یا آلماتوربند ویلا آماده گردد .
اجرای فنداسیون ویلا
اسکلتکار یا همان آلماتوربند با استفاده از نقشه محاسباتی ، اسکلت کاری را انجام می دهد . مثلا طبق عرف عرض پی ویلا ۹۰ سانتیمتر و ارتفاع ۶۰ سانتیمتر است که بسته به عرض طبقات، محاسبه و اجرا می شود. در این مرحله اسکلتها نصب می شوند .
اجرای اسکلت، ستونها و سقفها
این مرحله را اسکلت کار انجام میدهد و مهندس بر کار نظارت می کند . اسکلت های کارشده در مرحله قبل را بتن ریزی می کنند .
دیوارچینی و سفت کاری
بنا و کارگران ، ما بین اسکلت و ستونهای ویلا را با بلوک و آجر پر می کنند . به این مرحله سفت کاری نیز گفته میشود . سفت کاری ویلا شامل دیوار چینی و تقسیمات داخل ویلا است که قسمتهای مختلف مانند پذیرایی ، اتاق خوابها ، آشپزخانه و … را از هم جدا می کند .
سربندی ویلا
جوشکار ، کار سقفبندی را انجام می دهد و با نظارت مهندس شیب سقف محاسبه می شود . برای زیبایی نمای ویلا ، سقف های شیب دار با شیب تند ، شکستگی زیاد در سقف ویلا و یا سربندی را به کار می برند .
نازک کاری ویلا
در ابتدا فرمها ، پنجرهها ، چهارچوبها ، تعمیرات سیاه دیوارها و سقفها انجام می شود . سپس طبق نقشه برقکشی ساختمان انجام شده و لولهکشی برای عبور لولههای سرد و گرم و شوفاژ به سرویسها ، آشپزخانه و اتاقها نیز انجام می شود .
عایق کاری ویلا
عایقکار ، عایقکاری آشپزخانه ، سرویسها و کف ویلا را با استفاده از ایزوگام انجام می دهد . این کار به علت وجود رطوبت در شمال انجام می گیرد . عایق کار ایزوگام را با منبعی داغ کرده و به کف میچسباند .
کاشی کاری
در این مرحله دیوارهای سرویس و آشپزخانه کاشی کاری می شوند . همزمان با کاشیکاری ، سقف ویلا نیز بسته به سلیقه کارفرما و یا صاحب ویلا میتوان از چوب روس ، لمبه ، کناف و یا سقف کاذب پوشانده میشود.
سفید کاری
بنا با استفاده از پودر سنگ و سیمان سفید ، دیوارهای از قبل تعمیر شده با سیمان سیاه را سفید کاری می کند .
کفسازی ویلا
یکی دیگر از مراحل ساخت کفسازی ویلا است . بسته به سلیقه کارفرما مصالحی که در کف ویلا به کار میروند میتوانند شامل سرامیک ، سنگ ، لمینت و یا پارکت باشند . برای صرفه جویی در هزینهها معمولا از سرامیک در کف ویلا استفاده می شود . اما اگر کارفرما زیبایی کف را مد نظر داشته باشد ، برای کف سالن ویلا و یا اتاق خوابها از لمینت و یا پارکت استفاده میکند .
نصب لوازم
در این مرحله ابتدا تجهیزاتی از قبیل شومینه ، کلید و پریزها ، چراغها ، لوسترها ، شیرآلات و توالت فرنگی ، توالت ابرانی ، روشویی ، کمد دیواری و کابینت آشپزخانه ویلا و… نصب می شوند . سپس دربها ، پنجرهها ، شیشههای پنجرههای داخلی و خارجی ویلا نصب می شوند .
نقاشی کردن ویلا
آخرین مرحله نقاشی کردن ویلا است . نقاشی ساختمان طبق نظر و سلیقه کارفرما ، انجام می شود . نقاش با هنر نقاشی و خلاقیت خود داخل و بیرون ویلا را با نظارت مهندس ، نقاشی می کند .
در کلام آخر باید بگوییم که تمام این مراحل اگر با دقت و پشت هم انجام شود و اگر کارگران و مهندسان سر زمان مشخص برای ساخت ویلا حاضر باشند این مراحل بدون در نظر داشتن زمان افراد برای کارهای اداری و شخصی خود حدودا ۶ ماه طول میکشد . (یعنی یک کارمند باید ۶ ماه از زندگی و کار خود دست بکشد تا بتواند این ویلا را آماده بهره برداری کند .) .
پس این حجم از زمان برای یک کارمند یا افراد شاغل که مشغول به کار هستند غیر ممکن است .پس ما ( شرکت انبوه سازان مدرن سازه ) این جا هستیم تا با خیال آسوده و بدون کوچکترین دغدغه ای در سرزمین باران های نقره ای سرمایه گذاری کنید و از سفر رویایی به شمال و ویلا زیباکنار لذت کافی و وافی را ببرید .
واحد تولید محتوا
شرکت انبوه سازان مدرن سازه زیباکنار